Υλικά
Γαύρος 1 κιλό
Ντομάτες 4 τριμμένες στον τρίφτη
Αλάτι -πιπέρι
Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι καφέ
Σκόρδο 2 σκελίδες χονδροκομμένο
Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
Ρίγανη
Ούζο 1 κουταλιά σούπας
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τον γαύρο, κόβουμε το κεφάλι και αφαιρούμε προσεκτικά το κόκαλο (αν δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε το κόκαλο το αφήνουμε ως έχει).
Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε την ντομάτα που έχουμε τρίψει στον τρίφτη, αλάτι-πιπέρι και το σκόρδο. Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το ούζο.
Σε ένα πυρέξ αδειάζουμε το μισό μείγμα ντομάτας, απλώνουμε τον γαύρο και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Προσθέτουμε λίγο νεράκι και πασπαλίζουμε με την ρίγανη.
Ψήνουμε στον αέρα για 20-30 λεπτά κι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Πηγή: chefoulis.gr