Με μία σημαντική διάκριση επέστρεψαν από τη Γαλλική Πρωτεύουσα τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας, στην οποία μετέχουν και δύο αρτοποιοί από το Νομό Ηρακλείου, ο Διονύσης Βογιατζής από το Ηράκλειο, Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Αρτοποιιών Ν. Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» και ο Μανώλης Καλαϊτζάκης από την Αγία Βαρβάρα.
Η Ελληνική Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας κατέκτησε την 7η θέση συμμετέχοντας για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αρτοποιίας (Coupe du Monde de la Boulangerie), τη μεγαλύτερη και πιο αναγνωρισμένη διοργάνωση αγώνων Ψωμιού στον κόσμο, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι 20 – 22 Ιανουαρίου 2024.
Τα μέλη της συναγωνίστηκαν επάξια με έμπειρες ομάδες από όλο τον κόσμο, στις κατηγορίες ψωμί, viennoiserie και καλλιτεχνικό, κερδίζοντας θετικές εντυπώσεις από την κριτική επιτροπή και ειδική αναφορά για την οργάνωση και το πάθος, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.
Να σημειωθεί ότι μόνο τρεις ομάδες από την Ευρώπη, η Ελληνική, η Γερμανική και η Γαλλική είχαν εξασφαλίσει στους προκριματικούς αγώνες το εισιτήριο συμμετοχής στους τελικούς της παγκόσμιας διοργάνωσης.
Η ομάδα των αρτοποιών του Ηρακλείου, με τον Διονύση Βογιατζή και τον Μανώλη Καλαϊτζάκη, είχε κερδίσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού το 2016 και κατέκτησε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό, διεκδικώντας την τιμητική συμμετοχή στην Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας.
Τον Ιούνιο του 2023 μάλιστα, η Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας συμμετείχε στη Γιορτή Ψωμιού που διοργάνωσε το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου και παρουσίασε τις εκλεκτές δημιουργίες της εν όψει του διαγωνισμού στο Παρίσι.
Το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου συνεχάρη τους δύο νέους αρτοποιούς μέλη του για τη σημαντική διάκριση, στη γαλλική πρωτεύουσα, με την ευχή να αξιοποιήσουν στη δουλειά τους την πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία που αποκόμισαν συμβάλλοντας στην ανάδειξη του φούρνου της γειτονιάς.
Πηγή: cretalive.gr