Μια εθνική ομάδα αγωνίζεται συνήθως σε αθλήματα. Μια ιδιαίτερη διάκριση για την τριμελή ομάδα αρτοποιών που εκπροσώπησε την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό αρτοσκευασμάτων, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι από τις 20 έως τις 24 Ιανουαρίου αλλάζει όσα γνωρίζουμε.
Ο Σείριος Καίσαρης, μέλος της εθνικής ομάδας Αρτοποιίας, αναφέρει ότι η ομάδα με τους Γιάννη Δρόσο και Νίκο Κορφιάτη, δημιουργήθηκε στην Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια της Έκθεσης ΑΡΤΟΖΥΜΑ.
Η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ψωμιού ήταν η πρώτη φορά και η διάκριση είναι ενδεικτική της Ελληνικής Κουζίνας που αποκτά Διεθνή προβολή.
Στόχοι της ομάδος είναι να αναδείξουν τα ελληνικά είδη ψωμιού με τα συστατικά και όσα μπορούν προστεθούν ως μυρωδικά και γευστικά συμπληρώματα, ψωμιά με ντιζάιν, για τους Έλληνες και ξένους καταναλωτές.
Την πρώτη θέση κατέλαβε η Γαλλία. Τι μπορεί να συγκριθεί με την γαλλική μπαγκέτα; Σύμφωνα με τους Γάλλους είναι η πεμπτουσία της γεύσης και της υφής των άρτων. Εάν η ιστορία της μπαγκέτας στην Γαλλία πηγαίνει στον 18ο αιώνα στην Ελλάδα η παρασκευή ψωμιού που δεν μοιάζει ε εκείνη των άλλων λαών της ανατολής πηγαίνει πίσω κάποιες χιλιάδες χρόνια.
2η ανεδείχθη η Νότια Κορέα, 3η η Ιαπωνία, 4η η Κίνα, 5η η Γερμανία και 6ο το Μαρόκο. Είναι άξιο απορίας τι είδος ψωμί μπορεί να παρουσίασαν οι χώρες της Άπω ανατολής. Όσον αφορά την Κίνα είναι γνωστό ότι σε κάποιες περιοχές παρασκευάζουν ψωμί που είναι άζυμο, όπως ακριβώς η ελληνική λαγάνα αν και δεν διαθέτουν παράδοση στο ψωμί.
Αν μη τι άλλο οι Έλληνες τεχνίτες του ψωμιού χρειάζεται να επανεφεύρουν τις γεύσεις και τα υλικά για να δώσουν νέα πνοή σε παλιά προϊόντα, κατακτώντας μια ξεχωριστή θέση στην διεθνή γαστρονομία.
Πηγή: ertnews.gr