Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο

30/01/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Γλυκό κουταλιού περγαμόντο
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

  • 2 κιλά περγαμόντα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 3 κούπες νερό
  • χυμός από 1/2 λεμόνι

Διαδικασία

Πλένουμε καλά τα περγαμόντα και τα ξύνουμε στην ψιλή μεριά του τρίφτη. Κόβουμε τα δύο καπάκια του κάθε περγαμόντου. Και το χαράζουμε με 4-5 κάθετες γραμμές, όπως καθαρίζουμε ένα πορτοκάλι. Το κάθε κομμάτι το τυλίγουμε σε ρολάκι και το πιάνουμε με οδοντογλυφίδα. Κάνουμε το ίδιο με όλα τα περγαμόντα. Βάζουμε τα ρολάκια σε άφθονο κρύο νερό για 8-10 ώρες. Ενδιαμέσως αλλάζουμε 2-3 φορές το νερό. Μετά τα στραγγίζουμε.

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό στη φωτιά. Μόλις αρχίσει το νερό να κοχλάζει, βυθίζουμε μέσα τα ρολάκια περγαμόντου. Τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Στο μεταξύ, τοποθετούμε μια δεύτερη κατσαρόλα γεμάτη νερό σε άλλο μάτι της κουζίνας. Βγάζουμε τα ρολάκια με μια τρυπητή κουτάλα και τα βυθίζουμε στο νερό της δεύτερης κατσαρόλας, που θα πρέπει στο μεταξύ να κοχλάζει. Τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα 15 λεπτά. Μετά τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.

Βάζουμε σε μια από τις κατσαρόλες τη ζάχαρη και τις 3 κούπες νερό. Τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να πάρει 1-2 βράσεις. Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες από τα ρολάκια και τα ρίχνουμε στο σιρόπι. Τα αφήνουμε να βράσουν για 20-30 λεπτά. Προς το τέλος ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού. Αν χρειαστεί, ξαφρίζουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό για 4-5 ώρες να κρυώσει τελείως.

Αν δούμε ότι το σιρόπι του έχει μείνει αραιό, βάζουμε το γλυκό να ξαναπάρει μια βράση. Αν το σιρόπι είναι πηχτό, ρίχνουμε λίγο νεράκι και βάζουμε το γλυκό να ξαναπάρει μια βράση. Το φυλάμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Πηγή: gastronomos.gr

Previous Post

Μανταρίνι γλυκό από τον Ηλία Μαμαλάκη

Next Post

Κοντοσούβλι

Next Post
Κοντοσούβλι

Κοντοσούβλι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ