Υλικά συνταγής
500 γρ. φύλλο κρούστας
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
ζάχαρη άχνη
κανέλλα
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
3/4 φλυτζανιού σιμιγδάλι ψιλό
3 αυγά
6 φλυτζάνια γάλα ζεστό
φλούδα λεμονιού ξυσμένη
Εκτέλεση:
Καταρχήν ετοιμάζετε την κρέμα:
Αρχικά χτυπάτε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και τα αυγά.
Βάζετε το μίγμα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε λίγο-λίγο το ζεστό γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Τα αφήνετε να πάρουν μερικές βράσεις. Στο τέλος ρίχνετε το ξύσμα του λεμονιού.
Τώρα που είναι έτοιμη η κρέμα, ετοιμάζετε τα φύλλα:
Αλείφετε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας με λιωμένο βούτυρο .
Στρώνετε τα μισά φύλλα της μπουγάτσας σας σε βουτυρωμένο ταψί.
Ρίχνετε την κρέμα και την σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα της μπουγάτσας.
Μυστικό: Χρησιμοποιήστε καλό βούτυρο…
Ψήνετε την μπουγάτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να δείτε ότι η μπουγάτσα σας έχει πάρει το χρώμα που θέλετε…
Πριν σερβίρετε πασπαλίζετε την μπουγάτσα με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.
Πηγή: supersyntages.gr