Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
- λίγο αλάτι
- 1 ποτήρι κρασιού νερό
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
Για τη γέμιση
- λίγο αλατι
- 250 γρ. ανθότυρο
- 250 γρ. φέτα
- λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- μέλι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε λεκάνη ανακατεύετε το λάδι, το αλάτι, το ξίδι και το νερό. Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε μία μαλακή ζύμη.
- Τη σκεπάζετε και την αφήνετε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον για 1 ώρα πριν τη χρησιμοποιήσετε. Κατόπιν ανοίγετε με λεπτό πλάστη (βέργα) 4 στρογγυλά φύλλα όχι πολύ παχιά περίπου 1 εκ.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα υλικά της γέμισης και στη συνέχεια απλώνετε σε όλη την επιφάνεια του ενός φύλου τη μισή απ’ αυτή. Τοποθετείτε το δεύτερο φύλλο από πάνω και με ελαφρά βρεγμένα χέρια κολλάτε καλά το τηγανόψωμο περιμετρικά για να μην ανοίξει στο τηγάνι. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα άλλα δύο φύλλα.
- Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι, δεν το αφήνετε να κάψει πολύ, και τηγανίζετε τα τηγανόψωμα και από τις δύο πλευρές μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα. Τα σερβίρετε ζεστά και αν θέλετε περιχύνετε με λίγο μέλι.
Εικόνα: ICookGreek
Πηγή: ethnos.gr