Φωτογραφία: Σωτήρης Παπανικολάου
Νένα Ισµυρνόγλου
Πολτοποιούμε τα φετάκια μανταρινιού, τα βράζουμε μαζί με ζάχαρη και έτοιμη η μαρμελάδα μανταρίνι μας με την σπιρτόζικη γεύση. Ταιριάζει στο ψωμί, ταιριάζει και με τα τυριά μας!
Υλικά
Μερίδες: για 1 βάζο περίπου 300 γρ.
- 5 μανταρίνια ή κλημεντίνες
- 2/3 φλιτζ. τσαγιού (150 γρ.) ζάχαρη
- 1/4 φλιτζ. τσαγιού (50 ml) χυμός λεμονιού
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μαρμελάδα μανταρίνι, ξεφλουδίζουμε τα μανταρίνια και τα χωρίζουμε στις φετούλες τους.
- Αφαιρούμε τα κουκούτσια, αν έχουν.
- Τα χτυπάμε σε 2-3 δόσεις στο μούλτι μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη και την αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να γίνει ξανθιά καραμέλα.
- Τότε ρίχνουμε προσεκτικά τον πολτό των φρούτων και τον χυμό λεμονιού και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη υφή.
- Μόλις δέσει η μαρμελάδα μανταρίνι, γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε καλά και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Πηγή: Γαστρονόμος