Ανήκετε σε εκείνους που θα προτιμούσαν οποιοδήποτε άλλο λαχανικό πάνω στο τραπέζι τους εκτός από το δίδυμο μπρόκολο-κουνουπίδι; Αν ναι, τότε η εκδοχή τους με σως μουστάρδας θα σας κάνει να αναθεωρήσετε. Και αυτό γιατί τα 2 αυτά λαχανικά που ομολογουμένως διχάζουν με την ιδιαίτερη γεύση τους, ταιριάζουν μοναδικά με τη γεύση της μουστάρδας σε μια σως φτιαγμένη με μπόλικα μπαχαρικά, ελαιόλαδο και λεμόνι. Η μουστάρδα και η οξύτητα του λεμονιού όχι μόνο καταφέρνουν να μετριάσουν την έντονη γεύση και μυρωδιά των 2 λαχανικών, αλλά δημιουργούν ένα γευστικότατο και απόλυτα υγιεινό ορεκτικό ή συνοδευτικό για κάθε πιάτο. Ένας εύκολος και νοστιμότατος τρόπος να βάλουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι στην καθημερινή διατροφή των παιδιών αλλά και τη δική μας!
Γευστικοί συνδυασμοί και tips για το μαγείρεμα
Βάλτε το ψητό μπρόκολο και κουνουπίδι δίπλα από ένα κυρίως πιάτο με ψητό κοτόπουλο, ολόκληρο, σε φιλέτο ή φτερούγες που λατρεύουν τα παιδιά, στον φούρνο ή στη φριτέζα αέρος. Δοκιμάστε ακόμα να συνοδεύσετε με τα λαχανικά σας ψητές πανσέτες χοιρινού ή ένα ψητό φιλέτο ψαριού μαζί με ένα ποτήρι λευκό κρασί σε ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο. Και για να έχετε το ιδανικό αποτέλεσμα στο πιάτο σας, έχετε στο νου σας τα εξής απλά μαγειρικά tips:
- Ψήστε τα λαχανικά στη θερμοκρασία που προτείνει η συνταγή και μόνο για όση ώρα αναγράφεται. Τα ιδανικά μπουκετάκια πρέπει να είναι καραμελωμένα και τραγανά στις άκρες μόνο όσο χρειάζεται, χωρίς να μας καούν.
- Για να μην σας καούν τα μπουκετάκια του μπρόκολου, ψήνουμε σε υψηλή θερμοκρασία και μόνο από τη μία πλευρά, καθώς αν γυρίσετε τα μπουκετάκια, κινδυνεύουν να στεγνώσουν πολύ γρήγορα.
Δείτε τις συνταγές του olivemagazine.gr ΕΔΩ
Πηγή: olivemagazine.gr