Εικόνα: Unsplash
Κάποτε ήταν ο τρόπος να αξιοποιηθεί και το τελευταίο μέρος του χοίρου (το έντερο), ενώ η εκμαυλιστική γεύση χρησιμοποιούνταν από τους νοικοκυραίους, που τα πέταγαν στα κεραμίδια, για να εξευμενίσουν τους κατεργάρηδες καλικάντζαρους. Σήμερα βρίσκουμε λουκάνικα από κάθε είδους κρέας (κόκκινου ή λευκού) αλλά ακόμη και από φυτικά συστατικά, κατάλληλα για vegan διατροφή.
Εξίσου πολλοί είναι και οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να αξιοποιήσουμε.
Από απλά λουκάνικα με αυγά που παραμένουν ακαταμάχητο ζευγάρι μέχρι πιάτα αρκετά πιο σύνθετα.
Πάρτε μερικές λαχταριστές ιδέες και …αυτοσχεδιάστε ελεύθερα.
Ο χειμώνας είναι η εποχή αυτού του πλούσιου σε λιπαρά εδέσματος.