Υλικά
- 360 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
- 3 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1-2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ πορτοκαλιού (Grand Marnier ή άλλο)
- 2 ξυλάκια κανέλας
Εκτέλεση
- Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας διαρκώς.
- Βάζετε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταίνεται μαζί με την κρέμα γάλακτος, την κανέλα και τη ζάχαρη. Πριν κοχλάσει αποσύρετε από τη φωτιά.
- Προσθέτετε στο γάλα τη λιωμένη κουβερτούρα και το λικέρ ή το κονιάκ και ανακατεύετε. Αφήνετε το μείγμα για λίγα λεπτά στην άκρη (5′) πριν σερβίρετε.
Tips
Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε με φλούδες κουβερτούρας, με λίγο τριμμένο μπισκότο, με κανέλα ή να διακοσμήσετε με ξύσμα πορτοκαλιού. Επίσης μπορείτε να παραλείψετε εντελώς τη ζάχαρη ή το αλκοολούχο.
Πηγή: ethnos.gr