Υλικά:
½ κιλό γλυκιά μυζήθρα,
2 ποτήρια χλιαρό νερό,
½ ρακοπότηρο χυμό λεμονιού,
½ ρακοπότηρο ρακί,
½ ρακοπότηρο λάδι,
λίγο αλάτι,
4-5 ποτήρια αλεύρι περίπου.
Εκτέλεση:
Αναμιγνύουμε τα υλικά και φτιάχνουμε ένα μαλακό ζυμάρι.
Το αφήνουμε ½ ώρα να ξεκουραστεί και έπειτα φτιάχνουμε φύλλο ή με το ξυλίκι ή περνώντας το στη μηχανή του φύλλου Νο 6.
Κόβουμε το φύλλο μας με πιατάκι του καφέ γύρω-γύρω, δηλαδή, κάνουμε μικρούς δίσκους. Μέσα τοποθετούμε τη μυζήθρα.
Παλιά έβαζαν σκέτη μυζήθρα (τώρα εάν θέλουμε εμπλουτίζουμε τη μυζήθρα με ένα αυγό, λίγη ζάχαρη και λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο).
Αφού τοποθετήσουμε ένα κουταλάκι μυζήθρα στη μεριά του δίσκου, κλείνουμε το φύλλο και σχηματίζουμε μισοφέγγαρα.
Κλείνουμε τις άκρες με ένα κόφτη φύλλου ή με ένα πιρουνάκι πατάμε μαλακά γύρω-γύρω τις άκρες.
Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, χαμηλώνοντας σταδιακά τη φωτιά.
Εάν θέλουμε, τις σερβίρουμε με ζάχαρη και κανέλα.
Πηγή:rethymnoguide.gr – Από το έντυπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ανωγείων, 2005