Αγοράζοντας μοσχαρίσιο κιμά. Γνωρίζετε όλοι ποιο είναι το ιδανικό κομμάτι για τις συνταγές σας; Η Γωγώ Γιαννακοπούλου από το Κρεοπωλείο «ο Γιάννης» αποκάλυψε τα μυστικά της στη Γιάννα Μπαλαφούτη.
«Ξεκινάω με το πιο άπαχο κρέας που είναι το τρανς και βρίσκεται στο μπούτι. Μετά ακολουθεί η ουρά (όχι η ουρά του ζώου). Το κιλότο είναι πιο τρυφερό. Έπειτα ανεβαίνουμε στο μπροστινό: σπάλα και ελιά και για ακόμη περισσότερα λιπαρά προτείνουμε τη λάπα και το στήθος. Αν θέλουμε να φτιάξουμε μπιφτέκια ή κεφτεδάκια, προτιμούμε με λίγο λίπος, γιατί είναι πιο τρυφερό και νόστιμο. Αν θέλουμε να μαγειρέψουμε, επιλέγουμε πιο άπαχο κομμάτι».
Γίνεται κιμάς το αρνί;
Οι Πολίτισσες και οι Μικρασιάτισσεςς μαγειρεύουν με πρόβειο κιμά, αν όχι 100%, τουλάχιστον αναμεμειγμένο με μοσχαρίσιο και κάποιες φορές με χοιρινό. Το πρόβειο κρέας (όχι από αρνάκι γάλακτος) κάνει ωραίο κιμά, προσθέτει στο φαγητό ωραία αρώματα και ένα διαφορετικό γευστικό βάθος στο αποτέλεσμα.
Ας δούμε παρακάτω και μερικές συνταγες του olivemagazine.gr με κιμά