Υλικά
2 1/4 ποτήρια λάδι
500 γρ. ζάχαρη
1 1/4 φλιτζάνι κονιάκ
1/2 φλιτζάνι ούζο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλάκια σόδα
1 1/2 κουταλάκι μπεϊκιν πάουντερ
3 κουταλάκια κανέλα
1 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 κιλά μαλακό αλεύρι
1/2 κουταλάκι αλάτι
σουσάμι καβουρντισμένο για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Βάζετε όλα τα υλικά με την παραπάνω σειρά σε μια μεγάλη λεκάνη.
Αναμιγνύετε
συνεχώς ώσπου να γίνει μια ζύμη λεία.
Πλάθετε τα κουλουράκια, τα πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε 30 λεπτά περίπου σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο.
Συνταγή: nostimotato.com