Τι θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο
1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1½ κιλό πλυμένο και χοντροκομμένο λάχανο
1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο
2-3 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
2-3 γαρύφαλλα
1 κύβο λαχανικών
2-3 ψιλοκομμένες τομάτες ή 1 φλιτζάνι σπιτική τομάτα Pummaro
αλάτι και πιπέρι
Τι θα κάνετε:
Σοτάρετε για 5 λεπτά τα κρεμμύδια και το σκόρδο με το λάδι σε μέτρια φωτιά, πριν προσθέσεις στη χαρούμενη παρέα τους το λάχανο.
Ανακάτεψε για άλλα 5 λεπτά και ρίξε και τα υπόλοιπα υλικά (την τομάτα, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και το γαρύφαλλο), 2 φλιτζάνια νερό και τον κύβο λαχανικών -το τελευταίο δεν είναι και υποχρεωτικό. Άφησέ τα να βράσουν για 45 λεπτά και σέρβιρε το χωριάτικο λάχανο ζεστό.
Tip: Ταιριάζει πολύ με το λουκάνικο. (Για όσους δε νηστεύουν)
Συνταγή: cookoo.gr