Τι θα κάνετε:
Φύλλα από σπανάκι baby ή μαρούλι ή μαρούλι σγουρό
1 κούπα σπόρια από ρόδι
1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
2 μεσαία πορτοκάλια ή ένα μεγάλο
5 κ.σ ελαιόλαδο
3 κ.σ μπαλσάμικο ξύδι
¼ φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 κ.σ μέλι
1 κ.σ σουσάμι
100 γραμμάρια γραβιέρα
Πώς θα φτιάξετε:
Κόψτε σε μεγάλα κομμάτια την πράσινη σαλάτα, και τοποθετήστε την σε ένα μεγάλο μπολ.
Καθαρίστε τα πορτοκάλια, κόψτε τα σε κύβους, και προσθέστε τα στο μπολ με την πράσινη σαλάτα.
Σε ένα άλλο μπολ θα φτιάξετε το dressing: Το σήμα τον χυμό πορτοκαλιού, το μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο, το μέλι, και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε στο μπολ με την πράσινη σαλάτα το ντύσιμο, και ανακατέψτε πολύ καλά να πάει παντού.
Στο τέλος, προσθέστε τα καρύδια και το ρόδι, και κόψτε από πάνω από ροδέλες γραβιέρας.
*Συμβουλή: Απολαύστε τη σαλάτα σας και σκέτη, με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.
Καλή σας απόλαυση!
Πηγή: megeia.gr – Μαρία Κωνσταντινίδου