Συστατικά
- φλούδες πορτοκαλιού, από 3 πορτοκάλια
- 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
- κάρδαμο (κακουλέ), σε σπόρους
- 500 γρ. νερό
- 10-12 πορτοκάλια
Για το σερβίρισμα
- σόδα
- φέτες πορτοκάλι
- φύλλα δυόσμου
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Αφαιρούμε τη φλούδα από τα πορτοκάλια με έναν αποφλοιωτή. Φροντίζουμε να πάρουμε μόνο το πορτοκαλί μέρος, όχι το λευκό.
- Βάζουμε τις φλούδες σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους 2 σπόρους κάρδαμο και το νερό. Μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά.
- Στύβουμε όλα τα πορτοκάλια και σουρώνουμε τον χυμό. Συνολικά θα χρειαστούμε 1 λίτρο από τον σουρωμένο χυμό.
- Αφαιρούμε το σιρόπι από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια σουρώνουμε και μεταφέρουμε σε μπουκάλια.
- Σερβίρουμε σε αναλογία 1/5 δηλαδή 50 γρ. από την πορτοκαλάδα με 250 γρ. σόδα. Διακοσμούμε με φέτες από πορτοκάλι και φύλλα δυόσμου.
Πηγή: akispetretzikis.com