Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κρέμα μήλου χωρίς ζάχαρη

07/01/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Βακαλάος αγιορείτικος με πατάτες και κόκκινη σάλτσα
0
SHARES
Share on Facebook

Θα κατάστασης:

2 κιλά μήλα

1 κούπα νερό

1 λεμόνι

μικρά βαζάκια με βιδωτό καπάκι

Διαδικασία:

* Πλένω τα μήλα, τα κόβω στη μέση δύο φορές και αφαιρώ τον πυρήνα (βλέπε φώτο). Αφαιρώ το φλούδι και κόβω τα μήλα μου σε πιο μικρά κομμάτια.

* Σε μια κατσαρόλα βάζω 1 κούπα νερό και ρίχνω μέσα τα μήλα. Στίβω και προσθέτω το χυμό από το λεμόνι. Ανοίγω το μάτι στο δυνατό και ανακατεύω ανά διαστήματα. Μόλις βράσει χαμηλώνω σε μέτρια θερμοκρασία, κλείνω το καπάκι και αφήνω για 20 λεπτά.

* Αφαιρώ από τη φωτιά και με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρω τα μήλα στο multi (σε 2 ή 3 δόσεις). Θα χρειαστούν μερικά δευτερόλεπτα ώστε να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα. Πετάω το νερό που τυχόν έχει μείνει στην κατσαρόλα και ξαναβάζω μέσα την κρέμα μου για ένα τελευταίο γρήγορο βράσιμο (1-2 λεπτά). Αφαιρώ από το μάτι και το αφήνω στην άκρη. Στη συνέχεια μοιράζω την κρέμα στα βάζα και τα κλείνω. Αφού κρυώσουν τα τοποθετώ στο ψυγείο.

* Η κρέμα σου μπορεί να καταναλωθεί μέσα στις επόμενες 6-7 ημέρες. Αν θέλεις να διατηρηθεί για πολλές εβδομάδες τότε πρέπει να ακολουθήσεις τη διαδικασία της κονσερβοποίησης: Σε μια κατσαρόλα τοποθέτησε τα κλειστά βάζα (να μην ακούμπησε μεταξύ τους) και γέμισε την κατσαρόλα μέχρι και 1 εκατοστό πάνω από τα καπάκια. Βάλε την κατσαρόλα στο μάτι για να ζεσταθεί το νερό (με τα βάζα μέσα) και μόλις άρχισε να βράζει, χαμήλωσε σε μέτρια θερμοκρασία. Μετά από 20 λεπτά αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι και άφησέ τα να κρυώσουν για τουλάχιστον 5-6 ώρες πριν τα βάλεις στο ψυγείο. Η αποστείρωση έχει πετύχει αν το καπάκι έχει ρουφήξει ελάχιστα προς τα μέσα. Όταν θα πάς να ανοίξεις θα ακουστεί το χαρακτηριστικό “ποπ”.

Πολύ σύντομα θα έχουμε μαζί τους χιλιάδες τρόπους που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή την κρέμα. Μέχρι τότε μπορείς να τις προσθέσεις στο γιαούρτι σου ή να αντικαταστήσεις τις μαρμελάδες με τις απίστευτες ποσότητες ζάχαρης.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

– Χρησιμοποίησε μικρά βάζα γιατί αλλιώς δε θα μπορέσεις να κάνεις τη διαδικασία της αποστείρωσης.

– Αν θέλεις μπορείς να φτιάξεις μισή δόση (1 κιλό μήλα, μισή κούπα νερό και μισό λεμόνι)

– Μπορείς να κρατήσεις το φλούδι στα μήλα, απλά η κρέμα σου θα βγει πιο σκούρα και λίγο πιο βαριά στη γεύση.

– Προσοχή στην αποστείρωση: τα βάζα τα έχουμε εξαρχής μέσα στο νερό. Αν τα βάλεις μέσα όταν το νερό βράζει ήδη θα σπάσουν.

Πηγή: happythings.gr

Previous Post

Σπιτική μπουγάτσα

Next Post

Σπιτική πορτοκαλάδα (βίντεο)

Next Post
Βακαλάος αγιορείτικος με πατάτες και κόκκινη σάλτσα

Σπιτική πορτοκαλάδα (βίντεο)

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ