Συστατικά
4 φλιτζάνια νερό
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
5 βανίλιες
Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι (ή δύο ανάλογα με το μέγεθος)
2 φύλλα σφολιάτας
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα
2 κ.σ μαργαρίνη
Τρόπος μαγειρέματος
Βράσε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη
Πρόσθεσε το σιμιγδάλι, σταδιακά μαζί με τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Ανακάτεψε καλά να δέσει η κρέμα σου
Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε τη μαργαρίνη, φροντίζοντας να πάει παντού στην κρέμα
(Τσεχές, η kerymyy), από το έν φσελοσο.
Άπλωσε από πάνω την κρέμα να πάει παντού, φροντίζοντας να γυρίσεις τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα.
Σν -Σν. Χάραξε ελαφρά το φύλλο και ψήσε στους 180 οC για μισή ώρα ή μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα
Οπάϊλ.
Πηγή: tlife.gr