Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κορμός λευκής σοκολάτας

07/01/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Βακαλάος αγιορείτικος με πατάτες και κόκκινη σάλτσα
0
SHARES
Share on Facebook

Συστατικά

400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

100 γρ. βούτυρο

2 κ.σ. κονιάκ

360 γρ. κουβερτούρα λευκή

100 γρ. cranberries, αποξηραμένα

180 γρ. καρυδόψιχα

2 πρέζες αλάτι

450 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο αλλά να μην καεί το γάλα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο.

Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε το βούτυρο με το ζαχαρούχο και το κονιάκ σε ένα μπολ, να σκεπάσουμε με διάφανη μεμβράνη και να βάλουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 ½ λεπτά στα 800 Watt. Πρέπει το βούτυρο να καίει πολύ για να λιώσει η σοκολάτα.

Σπάμε τη λευκή κουβερτούρα με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Αδειάζουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι μέσα στο μπολ με τη λευκή κουβερτούρα.

Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η λευκή κουβερτούρα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

Προσθέτουμε στο μπολ τα κράνμπερις, τα καρύδια και το αλάτι. Σπάμε τα πτι-μπερ με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ.

Ανακατεύουμε με μία μαρίζ ή με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Σε μία φόρμα για κέικ 30×10 εκ, στρώνουμε διάφανη μεμβράνη, φροντίζοντας να εξάγουμε από τα πλαϊνά της φόρμας, και προσθέτουμε μέσα όλο το μείγμα.

Σκεπάζουμε το μείγμα με τη μεμβράνη που περισσεύει και πιέζουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να καλυφθούν τυχόν κενά μέσα στη φόρμα και για να ισιώσει η επιφάνεια του μείγματος.

Βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.

Όταν είναι έτοιμο, ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε τη μεμβράνη.

Κόβουμε με πριονό μαχαίρι και σερβίρουμε με κουβερτούρα και κουβερτούρα λευκή λιωμένες, κράνμπερις και καρύδια.

Πηγή: akispetretzikis.coms

 

Previous Post

Μαρίδες τηγανητές με κουρκούτι

Next Post

Μπακαλιάρος σκορδαλιά (Λευτέρης Λαζάρου)

Next Post
Βακαλάος αγιορείτικος με πατάτες και κόκκινη σάλτσα

Μπακαλιάρος σκορδαλιά (Λευτέρης Λαζάρου)

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ