Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μαρίδες τηγανητές με κουρκούτι

07/01/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Βακαλάος αγιορείτικος με πατάτες και κόκκινη σάλτσα
0
SHARES
Share on Facebook

Για τις τηγανίτες μαρίδες που θα γίνουν:

  • 1 κιλό  μικρές μαρίδες
  • ‎ξύσμα (ή χυμός) από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
  • ἕφθονο ελαφρύ ελαιόλαδο (ή καλής ποιότητας σπορέλαιο), για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Πλένετε και στραγγίζετε τις μαρίδες (δεν χρειάζονται καθάρισμα από εντόσθια και κεφάλια). Τις σκουπίζετε καλά με ένα μικρό χαρτί κουζίνας και, αν θέλετε, τις αλατίζετε ελαφρώς.

Για το χυλό

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το σουσάμι και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε με το πιρούνι τα αυγό με το αναψυκτικό σώμα και αδειάζετε το μείγμα αυτό στο μπολ με το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθούν τυχόν κομπαλάκια και να φτιάξω ένα λείο χυλό που να καλύπτει το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας.

Για το τηγάνισμα

  1. Γεμίζετε μέχρι τη μέση ένα αντικολλητικό τηγάνι με λάδι για τηγάνισμα και το ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει.
  2. Παίρνετε τις μαρίδες μία-μία και, κρατώντας τις από την ουρά, τις βουτάτε στο χυλό. Τις τινάζετε ελαφρά και τις ρίχνετε στο καυτό λάδι. Τις τηγανίζετε σε δόσεις (περίπου 10 μαρίδες ανά δόση), αναποδογυρίζοντάς τις μέσα στο λάδι με ένα πιρούνι, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  3. Βγάζετε κάθε δόση με τρυπητή κουτάλα και στραγγίζετε τις μαρίδες σε συστατικά χαρτί κουζίνας. Τις πασπαλίζετε με το ξύσμα λεμονιού (ή τις ραντίζετε με το χυμό του) και τις σερβίρετε αμέσως. Συνοδεύονται με παγωμένο λευκό κρασί ή με ουζάκι.

Πηγή:  dinanikolaou

 

Previous Post

Τούρτα χαλβά 

Next Post

Κορμός λευκής σοκολάτας

Next Post
Βακαλάος αγιορείτικος με πατάτες και κόκκινη σάλτσα

Κορμός λευκής σοκολάτας

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ