ΥΛΙΚΑ
1 κιλό λευκά μανιτάρια, κομμένα στα 8
500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα στα 8
500 γρ. μανιτάρια σιτάκε, κομμένα στα 8
200 γρ. σύγκλινο, κομμένο σε φέτες
200 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
100 ml λευκό κρασί
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 lt ζωμό μανιταριών
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Λάδι τρούφας, για το σερβίρισμα
Φρέσκο θυμάρι, για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Τοποθετούμε μία φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο, το θυμάρι, τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.
2 Έπειτα, προσθέτουμε το σύγκλινο, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
3 Μόλις εξατμιστούν τα υγρά, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
4 Αφού εξατμιστεί, ρίχνουμε το ζωμό μανιταριών, ανακατεύουμε και βράζουμε για 25-30 λεπτά.
5 Ύστερα, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και μπλεντάρουμε με το ραβδομπλέντερ, μέχρι να αποκτήσει η σούπα λεία υφή.
6 Κατόπιν, προσθέτουμε στη σούπα την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και βράζουμε εκ νέου σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά.
7 Τέλος, σερβίρουμε τη μανιταρόσουπα ζεστή μαζί με λάδι τρούφας και φρέσκο θυμάρι.
Πηγή: giorgostsoulis.com