Υλικά
2 φλιτζάνια βούτυρο
3 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα
χυμός και ξύσμα από 3 πορτοκάλια
2 φλιτζάνια αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροαλεσμένα
5 αυγά
5 φλιτζάνια αλεύρι
1 ποτηράκι κονιάκ
3 βανίλιες
1 μπέικιν
Εκτέλεση:
Χτυπώ το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και σε άλλο μπολ τη ζάχαρη με τους κρόκους και τα ενώνω.
Ρίχνω το χυμό με το ξύσμα, τις βανίλιες και συνεχίζω για λίγο το χτύπημα.
Κάνω τα ασπράδια μαρέγκα, διαλύω το μπεικιν στο κονιάκ και το βάζω στο μίγμα αυγών, προσθέτω το γάλα και τα αμύγδαλα.
Ρίχνω εναλλάξ τη μαρέγκα με το αλεύρι μέχρι να τελειώσουν και ρίχνω το μίγμα ή σε ένα μέτριο ταψί ή σε 2 χάρτινες θήκες για βασιλόπιτα και ψήνω στους 180β περίπου 1 ώρα (ανάλογα με το φούρνο)!
Όταν κρυώσει πασπαλίζω με άχνη και στολίζω ανάλογα, είτε κάνοντας σχέδια με γλάσο σοκολάτας είτε βάζω διάφορα στολίδια…
Πηγή: delicieuses.forumgreek.com