Υλικά συνταγής:
Χωριάτικο λουκάνικο: 200 γρ. περίπου
Πατάτες: 3 μέτριες (450 γρ. περίπου)
Αυγά: 6 μεγάλα
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μικρό
Ελαιόλαδο: 1/2 κούπα
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσουν οι
Οδηγίες:
1. Ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις πλένετε και τις ψιλοκόβετε σε τα σχήματα αρεσκείας. σας. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα λουκάνικα.
2. Ζεσταίνετε σε μεγάλο σκεύο (περίπου 30 εκ. διάμετρος – αν μπαίνει και στο φούρνο καλύτερα) το ελαιόλαδο και προσθέτετε τις πατάτες και το λουκάνικο.
- Μαγειρεύετε ανακατεύοντας συχνά για να μην αρπάξουν οι πατάτες, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες. Αλατοπιπερώνετε (με προσοχή γιατί το λουκάνικο είναι ήδη αλμυρό).
4. Εν τω μεταξύ χτυπάτε με λίγο αλατοπίπερο τα αυγά και τα προσθέτετε στις πατάτες. Αφήνετε σε χαμηλή φωτιά να σφίξετε από κάτω η ομελέτα και να ροδίσει. Στη συνέχεια την τελειώνετε σε μέτριο γκριλ για 5 – 6 λεπτά ή την αναποδογυρίζετε και την αφήνετε να ροδίσει και από την άλλη. Αν είναι δύσκολο να γυρίσετε, την κόβετε στα 4 και την γυρίζετε κομμάτι – κομμάτι. - Βγάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως.
Πηγή: radicio.com