Υλικά
1 λουκάνικο χωριάτικο
4 μέτριες κόκκινες πιπεριές
200 gr. μανιτάρια λευκά
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
½ φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Φρέσκια ρίγανη
Φρέσκο θυμάρι
Πιπέρι καγιέν
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Οδηγίες
Προετοιμάζουμε τα λαχανικά κόβοντας τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια, ταμανιτάρια στην μέση και το κρεμμύδι σε ροδέλες, όλα τα υπόλοιπα λαχανικά τα ψιλοκόβετε!
Κόβουμε το λουκάνικο σε μέτρια κομμάτια. Τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο το λουκάνικο, μέχρι να ψηθεί κανονικά.
Το αφαιρούμε από το τηγάνι και το κρατάμε ζεστό.
Σωτάρουμε στο ίδιο τηγάνι όλα τα λαχανικά, εκτός από τις ντομάτες μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το λουκάνικο και τις ντομάτες ανακατεύουμε ελαφρά.
Σβήνουμε με το μπαλσάμικο και τον χυμό πορτοκαλιού χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.
Προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, τα μυρωδικά και ψήνουμε το φαγητό για 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρεται ζεστό!
Πηγή: funkycook.gr