Μία υγιεινή συνταγή για λαδερό αράκα, κοκκινιστό στην κατσαρόλα με πατάτες. Η εκτέλεση είναι λίγο διαφορετική για να μη χαθεί η γλυκιά γεύση και το άρωμα του αράκα
Course: Κυρίως γεύμα
Κουζίνα: Ελληνική, Νηστίσιμη, Υγιεινή, χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη
Λέξη-κλειδί: αρακάς, κοκκινιστός, λαδερός, πατάτες
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 519 kcal
Συγγραφέας: Ευθύμης
Συστατικά
- 1/4κούπας ελαιόλαδο
- 1κρεμμύδι ψιλοκομένο
- 1μεγάλο καρότο σε φέτες
- 4-5πατάτες (περίπου 1,5 κιλό) καθαρισμένες και κομμένες σε παχουλές φέτες
- 1/4κούπας πελτέ ντομάτας (αυτό που λέει διπλής συμπύκνωσης) ή μία κούπα ώριμη ντομάτα τριμμένη.
- 1κουταλάκι ζάχαρη
- 4κούπες αρακά κατεψυγμένο (περίπου 800 γρ.)
- 1/2κούπα μαιντάνο ψιλοκομμένο
- 1/2κούπα άνιθο ψιλοκομμένο
Οδηγίες
- Βάλτε σε μία κατσαρόλα το ελιαόλαδο, το κρεμμύδι και το καρότο και ανάψτε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατέψτε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
- Προσθέστε τις πατάτες, την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι. Συμπληρώστε με τόσο νερό όσο να σκεπάζει σχεδόν το φαγητό και φέρτε σε βρασμό.
Χαμηλώστε τη θερμοκρασία ώστε το φαγητό να σιγοβράζει και σκεπάστε με το καπάκι. Μαγειρέψτε για 25 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να τρυπούν εύκολα με ένα πηρούνι.
- Προσθέστε τον αράκα, το μαιντάνο και τον άνιθο και ανακατέψτε απαλά. Σκεπάστε πάλι την κατσαρόλα και μαγειρέψτε για άλλα 2 με 3 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!
Σημειώσεις
Αν χρησιμοποιείτε φρέσκο αρακά ίσως να μην συμβεί λίγο παραπάνω χρόνο.
Μία πρέζα ζάχαρη θα αναδείξει καλύτερα τον χαρακτήρα του αράκα.
Πηγή: thehungrybites.com