Υλικά:
ελάχιστη μαστίχα σε σκόνη
1 ποτήρι φιστίκια Αιγίνης
5 αυγά
2 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
δύο ποτήρια νερό
Εκτέλεση:
Αλέθουμε την μαστίχα και την προσθέτουμε στα ήδη αλεσμένα φιστίκια.
Στο μίξερ βάζουμε 3 κρόκους με 1 φλιτζ. ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν. Μετά ρίχνουμε και το λικέρ μαστίχας.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ μαζί με τα φιστίκια και το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάμε τα 5 ασπράδια σε μαρέγκα και ανακατεύουμε το μείγμα, το αδειάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
Για το σιρόπι:
Βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι, βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πούμε και να ανακατεύουμε συνεχώς. Περιχύνουμε με το σιρόπι μας αφού κρυώσει και σερβίρουμε το γλυκό.