ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα μπισκότα Petit Beurre
1 πακέτο βούτυρο γάλακτος
1 & 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 φλυτζάνι τσαγιού κακάο
3 κ.σ. λικέρ Grand Marnier
2 βανίλιες σκόνη
1/2 κ.γλ. κανέλα σκόνη
2 πλάκες κουβερτούρα σκούρη
1/2 πλάκα κουβερτούρα λευκή
2 κουτάκια χρωματιστά κουφετάκια
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα ζεστό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα χτυπάμε στο μίξερ με το βούτυρο που είναι μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου.
Κοσκινίζουμε την άχνη, το κακάο, την κανέλα και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε.
Αναμειγνύουμε τα δύο μείγματα και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας.
Στο τέλος, προσθέτουμε το λικέρ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Πλάθουμε μπαλίτσες το μείγμα μας και το βάζουμε στο ψυγείο, ώσπου να ετοιμάσουμε και την επικάλυψη.
Ρίχνουμε στο πολύ ζεστό γάλα τις σκούρες κουβερτούρες σε κομμάτια και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και 2 κ.σ. βούτυρο.
Βουτάμε τις μπαλίτσες μέσα στη σοκολάτα και κολλάμε τα κουφετάκια για μάτια.
Λιώνουμε και την λευκή κουβερτούρα και με κια οδοντογλυφίδα φτιάχνουμε και τα χαμόγελα στα προσωπάκια.
Αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο και την επομένη τυλίγουμε τα σοκολατάκια σε χρωματιστό σελοφάν, που θα δέσουμε με χριστουγεννιάτικες κορδέλες.
Καλή Επιτυχία &Καλά Χριστούγεννα!!!
Πηγή: magnitaki.wordpress.com