ΥΛΙΚΑ
Για το χταπόδι:
1 -1 ½ κιλό χταπόδι
2 φύλλα δάφνης
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 φινόκιο, κομμένο σε φέτες
1 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια
1 καρότο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
½ κ.σ. κόκκους πιπεριού
Για τη σύνθεση :
4 πίτες για σουβλάκι
1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
½ κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
50 γρ. ταραμάς
Για το σερβίρισμα:
Πατάτες τηγανητές
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Για το χταπόδι:
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το φινόκιο, το σέλερι, το καρότο, την πιπεριά Φλωρίνης, τα φύλλα δάφνης και το πιπέρι.
2Τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά το χταπόδι, στο οποίο έχουμε ξεχωρίσει τα πλοκάμια και το κεφάλι απλώνοντας το ομοιόμορφα.
3Ανάβουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
4Ελέγχουμε με το μαχαίρι να δούμε αν είναι έτοιμο μετά τη 1 ώρα. Μόλις είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
5Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε τις πίτες. Μόλις είναι έτοιμες τις αφήνουμε τις αφήνουμε στην άκρη.
6Παίρνουμε τα πλοκάμια και τα περνάμε από ξυλάκια που περνάμε τα σουβλάκια και τα ψήνουμε και αυτά για 1 με 2 λεπτά ώστε να κρατήσουν το σχήμα.
7Για το σερβίρισμα: Τοποθετούμε το χταπόδι, τη ντομάτα, τις πατάτες, το ταραμά σε πίτες, τυλίγουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: giorgostsoulis.com