Πέμπτη, 3 Ιουλίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σουβλάκι χταποδιού

18/12/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Στη Ρώμη οι μαθητές της Β΄ τάξης του Γυμνασίου Μοιρών
0
SHARES
Share on Facebook

ΥΛΙΚΑ

Για το χταπόδι:

1 -1 ½ κιλό χταπόδι

2 φύλλα δάφνης

1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

1 φινόκιο, κομμένο σε φέτες

1 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο

1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια

1 καρότο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες

½ κ.σ. κόκκους πιπεριού

Για τη σύνθεση : 

4 πίτες για σουβλάκι

1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες

½ κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες

50 γρ. ταραμάς

Για το σερβίρισμα:

Πατάτες τηγανητές

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Για το χταπόδι:

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το φινόκιο, το σέλερι, το καρότο, την πιπεριά Φλωρίνης, τα φύλλα δάφνης και το πιπέρι.

2Τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά το χταπόδι, στο οποίο έχουμε ξεχωρίσει τα πλοκάμια και το κεφάλι απλώνοντας το ομοιόμορφα.

3Ανάβουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.

4Ελέγχουμε με το μαχαίρι να δούμε αν είναι έτοιμο μετά τη 1 ώρα. Μόλις είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

5Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε τις πίτες. Μόλις είναι έτοιμες τις αφήνουμε τις αφήνουμε στην άκρη.

6Παίρνουμε τα πλοκάμια και τα περνάμε από ξυλάκια που περνάμε τα σουβλάκια και τα ψήνουμε και αυτά για 1 με 2 λεπτά ώστε να κρατήσουν το σχήμα.

7Για το σερβίρισμα: Τοποθετούμε το χταπόδι, τη ντομάτα, τις πατάτες, το ταραμά σε πίτες, τυλίγουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Previous Post

Παραδοσιακά σαραγλί

Next Post

Στρούντελ νηστίσιμο με μήλα, σοκολάτα και χαλβά

Next Post

Στρούντελ νηστίσιμο με μήλα, σοκολάτα και χαλβά

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ