Χειμωνιάτικο φαγητό, στιφάδο κάστανο! Υπέροχο για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Υλικά
600 γρ. κάστανα ελαφρώς βρασμένα, αποφλοιωμένα
1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο
150ml ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
¼ κουτάκι. γλυκού κανέλα
¼ κουτάκι. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
150ml ροζέ ή λευκό κρασί
50ml μαύρο ρούμι
100ml χυμό πορτοκάλι
300 γρ. χυμό ντομάτας
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουτ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1: Σοτάρετε σε μια χαμηλή κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια για στιφάδο μαζί με το ελαιόλαδο, ρίχνετε το δαφνόφυλλο, την κανέλα, το γαρίφαλο, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 2: Σβήνετε με το κρασί και το μαύρο ρούμι και αφήνετε να εξατμιστείτε το αλκοόλ για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε τον χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα του καθώς και τη σάλτσα ντομάτας και μαγειρεύετε τα κρεμμύδια σκεπασμένα σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου.
Βήμα 3: Προσθέτετε τα κάστανα και όσο νερό νερό και αφήνετε το φαγητό να ψηθεί 10-15 λεπτά επιπλέον. Ρίχνετε το θυμάρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Πηγή: olivemagazine.gr