Το μέγεθός του μας επιτρέπει να έχουμε μαζί μας κάθε ώρα, ακόμη και στη δουλειά, ενώ η μυρωδιά του είναι πάντα έντονη και απολαυστική.
Τα δυνατά του σημεία, όμως, είναι τα του.
Η δύναμή του βρίσκεται στη βιταμίνη Α και στα καροτενοειδή, τα οποία του δίνουν το πορτοκαλί χρώμα και ταυτόχρονα του χαρίζουν ευεργετικές πληροφορίες.
Ακόμη, σύμφωνα με μελέτες Ιαπώνων επιστημόνων, καταναλώνοντας χυμό μανταρινιού καθημερινά, μειώνετε τις πιθανότητες για εμφάνιση καρκίνου στο συκώτι, αρτηριοσκλήρυνσης και μεταβολικού συνδρόμου, ενώ παράλληλα μπορεί να ανακουφίσει το συκώτι από τη συμφόρηση.
Τα του, όμως, δεν σταματούν εκεί.
Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, αφού τα 100 γραμμάρια αντιστοιχούν σε μόλις 44.
Μιας και διανύουμε εποχή ιώσεων, θυμηθείτε ότι σε περιπτώσεις πυρετού, το μανταρίνι μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφισή του και φυσικά έχει και καλωπιστική δράση, αφού τα είδωτά του έχουν αντισηπτικές πληροφορίες και βοηθούν το δέρμα σας να ξαναβρεί την ισορροπία του.
ΠΗΓΗ: clickatlife.gr