Υλικά
- 2 κούπες αλεύρι
- 1 κούπα ζαχάρη
- 3/4 κούπας ηλιέλαιο
- 1/2 κούπα νερό
- 1 κ. γλυκού baking
- 1 βανίλια
- 1 μεγάλο λεμόνι (χυμό & ξύσμα)
Για το γλάσο
- 1 κούπα κρυσταλική ζάχαρη
- 2 κ. γλυκού χυμό λεμονιού
Διαδικασία
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι, το νερό, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το Baking Powder, τη βανίλια και ανακατεύουμε με το μίξερ σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ, στρώνουμε τo μείγμα του κέικ και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά.
- Δοκιμάζουμε βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ, αν βγει καθαρή το κέικ μας είναι έτοιμο.
- Μόλις κρυώσει ετοιμάζουμε το γλάσο
- Ανακατεύουμε την κρυσταλική ζάχαρη με το χυμό και περιχύνουμε το κέικ. Το αφήνουμε να σταθεί και σερβίρουμε.
- Καλή επιτυχία!
Πηγή: clelia.gr