Υλικά (για 4 άτομα):
1/2 κιλό ρεβίθια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι λάδι
2 ντομάτες κόκκινες και σφικτές κομμένες ροδέλες
2 πιπεριές πράσινες κομμένες ροδέλες
1 κ.γ πιπέρι
1/2 κ.γ πάπρικα
λίγη ρίγανη
Εκτέλεση:
Βάζετε τα ρεβίθια από το βράδυ να μουλιάσουν στο νερό. Την άλλη μέρα τα βάζετε στην κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει και τα βράζετε. Ξαφρίζετε και όταν έχουν βράσει και μαλακώσει αρκετά τα παίρνετε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνετε σε γάστρα ή πυρέξ με καπάκι.
Ρίχνετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το αλάτι και από πάνω βάζετε τις ντομάτες ροδέλες και πάνω από τις ντομάτες τις πιπεριές. Ρίχνετε 1/2 φλιτζάνι από το ζουμί των ρεβιθιών, το λάδι, πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη και πάπρικα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς, μία με μιάμιση ώρα μέχρι να μείνει με λίγο ζουμάκι και το λαδάκι του.
Συνταγή: sintagespareas.gr