Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και δυόσμο

30/11/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κουταλίτες ή τηγανίτες του Άη-Αντρέα του τρυποτηγανά!
9
SHARES
Share on Facebook

Υλικά (για 4 άτομα):

250γρ. φάβα
1 κρεμμύδι κομμένο σε καρέ
2 καρότα κομμένα σε κύβους
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
1 lt. ζωμό λαχανικών ή νερό

Για τα κρεμμύδια:

500 γρ. κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες (3-4 κρεμμύδια μέτρια)
¼ κούπας χυμό πορτοκάλι (100 ml)
1/3 κούπας Μαυροδάφνη (120 ml)
3 κ.σ. Ξύδι Balsamic(40 ml)
3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
2 κ.σ. μέλι
1 ξύλο κανέλλας
4-5 κόκκοι μπαχάρι
Αλάτι & πιπέρι
Θυμάρι φρέσκο

Λίγα φύλλα δυόσμου και 4 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Για τη φάβα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτετε τα καρότα και τη φάβα και σβήνετε με το ζωμό ή το νερό. Αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η φάβα. Στο τέλος αν έχουν μείνει υγρά σουρώνετε και πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε.

Εν τω μεταξύ, για τα καραμελωμένα κρεμμύδια, ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και σβήνετε με τα υγρά ενώ προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σιγοβράζετε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να δέσουν τα υλικά. Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε.

Για το σερβίρισμα της φάβας, αρωματίζετε το ελαιόλαδο με λίγα φύλλα δυόσμου χτυπώντας στο μπλέντερ τα δύο υλικά. Ρίχνετε το λάδι πάνω από τη φάβα λίγο πριν σερβίρετε.

Συνταγή: mastercook.gr

 

Previous Post

Τηγανίτες με μέλι και καρύδια

Next Post

Πορτοκάλι βουτηγμένο στη σοκολάτα

Next Post
Κουταλίτες ή τηγανίτες του Άη-Αντρέα του τρυποτηγανά!

Πορτοκάλι βουτηγμένο στη σοκολάτα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ