Υλικά
- 1/2 φλιτζ. του τσαγιού αλεύρι για όλες της χρήσεις
- 1/2 φλιτζ. του τσαγιού χλιαρό νερό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2-3 κ.γ. ζάχαρη
- 1-2 βανίλιες σε σκόνη
- μέλι, καρύδια και κανέλα για το πασπάλισμα
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε βαθύ πιάτο ή μπολ, ρίχνοντας πρώτα τα στερεά και μετά το νερό, και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να αποκτήσετε έναν ωραίο, ομοιογενή χυλό χωρίς σβώλους.
- Βάζετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και ρίχνετε κουταλιά κουταλιά το χυλό μέσα. Μόλις πήξουν και ροδίσουν από τη μια μεριά, γυρνάτε τις τηγανίτες κι απ’ την άλλη. Τις βγάζετε και συνεχίζετε το τηγάνισμα μέχρι να τελειώσει ο χυλός προσθέτοντας κάθε φορά λίγο καινούριο λάδι μόλις βλέπετε ότι τελειώνει.
- Περιχύνετε με μέλι, πασπαλίζετε με κανέλα και καρύδια και έτοιμες! Με τις ποσότητες αυτές βγαίνουν περίπου 15 κουταλιές (τηγανίτες).
Πηγή: foodmaniacs.gr