Υλικά
2 Μεγάλες σουπιές
2 Ποτήρια ρύζι καρολίνα
1 Φύλλο δάφνης
1 Μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1/2 Ποτήρι ελαιόλαδο
1/2 Ποτηράκι ξύδι
1/2 Ποτηράκι λευκό κρασί
4 Ποτήρια νερό
Αλάτι
Διαδικασία
Καθαρίζουμε καλά τις σουπιές και τις κόβουμε σε φέτες.
Βάζουμε τα μελάνια τους σε ένα μπολ και τα διαλύουμε σε λίγο νερό.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σουπιές, το αλάτι και τη δάφνη και σβήνουμε με το ξύδι και το κρασί.
Προσθέτουμε 4 ποτήρια νερό και αφήνουμε τις σουπιές να βράσουν καλά και να μαλακώσουν.
Μόλις βράσουν ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ρύζι και το μελάνι και εάν χρειάζεται, λίγο βραστό νερό.
Μόλις βράσει το ρύζι, το φαγητό είναι έτοιμο.
Παραλλαγή: Μπορούμε να προσθέσουμε στο βράσιμο 2-3 φρέσκιες ντομάτες χοντροκομμένες ή μισό κουτί ντοματάκια.
Πηγή: mypad.gr