Υλικά Συνταγής
1½ κιλό χοιρινό σε μερίδες
2 κιλά σέλινο ή σέλερι
2 καρότα τριμμένα
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 μεγάλα λεμόνια (χυμός)
Εκτέλεση
- Στο ελαιόλαδο ροδίζουμε το κρέας για λίγα λεπτά ώσπου να κάνει ελαφριά κρούστα. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και αφήνουμε να μαραθούν για 2΄. Τέλος προσθέτουμε τα καρότα και τα σοτάρουμε για 1΄-2΄ να γυαλίσουν. Προσθέτουμε νερό να μισοσκεπάσει το κρέας και το αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει.
- Εν τω μεταξύ ζεματάμε το σέλινο σε βραστό νερό για 2΄-3΄. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε σε σουρωτήρι.
- Αφού βράσει το κρέας, προσθέτουμε τους κύβους πατάτας και το σέλινο. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο για 15΄-20΄, μέχρι το φαγητό να πιει τα υγρά του και να μαλακώσουν οι πατάτες. Δεν ανακατεύουμε γιατί θα λιώσουν. Απλώς κουνάμε πότε πότε την κατσαρόλα κρατώντας την από τα χερούλια.
- Όταν σωθούν τα υγρά και μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του, στύβουμε τα λεμόνια και σερβίρουμε. Εάν θέλουμε, μπορούμε να κάνουμε και αυγολέμονο.
Πηγή: argiro.gr