Υλικά
1 λόλο ή μαρούλι
10 ντοματίνια
4 αυγά βραστά Αγροκτήματα Κρήτης Μανωλιτσάκης
1 πακέτο απάκι κοτόπουλο Αγροκτήματα Κρήτης Μανωλιτσάκης
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 αγκινάρες καθαρισμένες φρέσκες
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι δυόσμο φρέσκο
2 παξιμάδια καλαμποκιού
Ελαιόλαδο
Χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα λαχανικά μας και τα ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις διατηρούμε σε νερό με μπόλικο φρέσκο λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Βράζουμε τα αυγά10 λεπτά .Τις αγκινάρες τις κόβουμε λεπτές φέτες και τα ντοματίνια στα δύο. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το απάκι μας.
Βάζουμε στο μούλτι τα παξιμάδια με 3-4 ντοματίνια και 3 κ.σ. νερό και τα κάνουμε μία βάση, την οποία στρώνουμε στη βάση του πιάτου. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα λαχανικά και προσθέτουμε 2 3 κ.σ. ελαιόλαδο και χυμό από μισό λεμόνι. Βάζουμε τη σαλάτα μας πάνω από τη βάση παξιμαδιού,από πάνω το απάκι κομμένο κομματάκια και τα αυγά κομμένα στα τέσσερα.
Καλή σας Όρεξη!
Πηγή: agroktimatakritis.gr