ΥΛΙΚΑ
2 κομμάτια βιολογικό στήθος κοτόπουλου Αγροκτήματα Κρήτης Μανωλιτσάκης
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 καυτερή πιπεριά
6 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
1 μικρό κουτάκι μπίρα
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. μπούκοβο
1/2 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. μαντζουράνα
1 κ.σ. κορν φλάουρ
Για το σερβίρισμα
Μία τηγανιά πατάτες κυδωνάτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το οποίο έχουμε κόψει σε μικρές τετράγωνες μπουκίτσες, να πάρει χρώμα και να τσιγαριστεί.
Μετά από 4-5΄ το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές, κομμένες ροδέλες και ανακατεύουμε να τσιγαριστούν και αυτές. Μετά από 3-4΄ σβήνουμε με την μπίρα και προσθέτουμε το μέλι. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ρίγανη, μαντζουράνα και μπούκοβο και μαγειρεύουμε για 15΄ ακόμη.
Όταν το κοτόπουλο και οι πιπεριές είναι έτοιμες και το τηγάνι μας κρατάει ζουμί, αφαιρούμε όλα τα υλικά από μέσα, αφήνουμε μόνο το ζωμό και σε μισό ποτηράκι νερό παγωμένο διαλύουμε το κορν φλάουρ, το προσθέτουμε στο ζωμό και αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας για2-3 λεπτά. στη συνέχεια βάζουμε πάλι όλα τα υλικά στο τηγάνι και ενώνουμε με την σάλτσα. Έχουμε τηγανίσει τις πατάτες και σερβίρουμε μαζί.
Καλή σας Όρεξη!
Πηγή: agroktimatakritis.gr