Υλικά
1 πακέτο σκιουφιχτά ζυμαρικά
1 κρεμμύδι
1 σκ σκόρδο
½ πιπεριά κόκκινη
½ πιπεριά πράσινη
100 γρ φασολάκια στρογγυλά
½ καρότο
1 ντομάτα
½ φλιτζάνι καλαμπόκι
½ φλιτζάνι αρακά
300 γρ. απάκι κοτόπουλο Αγροκτήματα Κρήτης Μανωλιτσάκης
100 γρ. κρεμώδες Κρητικό τυρί
2 σφηνάκια τσικουδιά
2 κρόκους αυγών
200 Ml από το ζουμί που βράσανε τα μακαρόνια
2 κ.σ στακοβούτυρο ή βούτυρο τύπου Κερκύρας.
αλάτι-πιπέρι
Παλαιωμένη γραβιέρα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα σκιουφιχτά και τα κατεβάζουμε να είναι μισοψημένα. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αφού πρώτα τα έχουμε κάνει πολτό στο μπλέντερ και στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά μας .Κόβουμε το απάκι σε φέτες και τσιγαρίζουμε όλα μαζί σβήνουμε με τη τσικουδιά και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Βάζουμε το μισό κρεμώδες τυρί στο τηγάνι με 2-3 κουταλιές τις σούπας ζωμό απο τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ δίπλα βάζουμε το υπόλοιπο κρεμώδες τυρί τους κρόκους, τον υπόλοιπο ζωμό, αλάτι πιπέρι και χτυπάμε καλά να γίνουν ένα μείγμα. Σουρώνουμε τα σκιουφιχτά (κρατώντας τα ζουμερά) και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και το απάκι με τα λαχανικάστην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά.
Σερβίρισμα
Σε ένα μικρό τηγανάκι καίμε το στακοβούτυρο (να καπνίσει στις άκρες το τηγανάκι). Το προσθέτουμε στη μακαρονάδα μας, τρίβουμε γραβιέρα και σερβίρουμε αμέσως!
Πηγή: agroktimatakritis.gr