ΥΛΙΚΑ:
Πράσινες ελιές βρώσιμες για διατήρηση.
Νερό
Για την άλμη:
νερό
ημίχοντρο αλάτι
κ.γ. κοφτές ξυνό
Φέτες λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Έπλυνα τις ελιές και με ένα μαχαιράκι τις χαράξε σε 2-3σημεια
πρέπει να είναι γερές χωρίς χτυπήματα και σημάδια
τις έβαλα σε 2 δοχεία πλαστικά και 1 μπουκάλι του νερού και τις αλλάζουμε το νερό μια φορά την ημέρα μέχρι να ξεπικρίσουν για περίπου 10-14 μέρες
Αφού τις βάλουμε στην άλμη τις καταναλώνουμε μετά από 24 ώρες.
Τις διατηρούμε έτσι έως και 3 μήνες.
Το 2ο στάδιο με την άλμη σε 10-14 μέρες που θα το κάνουμε.
Αν μείνουν στην άλμη θα είναι πιο αλμυρές.
Αν τις βάλουμε σε λαδόξιδο, θα πρέπει να ανακινούμε το βάζο που και που.
Η Συνταγή είναι από Λεμονής Σκοπελιτης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.