Γράφει ειδικός συνεργάτης του “e–mesara.gr”*
Συμβαίνει κάθε χρόνο το λάδι των Αγίων Αποστόλων που παράγεται από την ποικιλία Αθηνοελιά να απολαμβάνει μεγαλύτερες τιμές από εκείνες της αγοράς.
Αυτό συμβαίνει γιατί το συγκεκριμένο λάδι έχει οργανοληπτικά χαρακτηριστικά (γλυκό, φρουτώδες) όμοια με εκείνο της Τοσκάνης της Ιταλίας (το λάδι της Τοσκάνης είναι ονομασίας προέλευσης, ξακουστό και πωλείται χοντρικά περίπου 7 ευρώ) προσφέρεται για άμεση κατανάλωση, φρέσκο λάδι.
Γνωρίζοντας πολύ καλά αυτό οι Ιταλοί έμποροι και σε συνδυασμό με τη μειωμένη παραγωγή στην Ιταλία και το πρώιμο της παραγωγής του, το αγοράζουν σε μεγαλύτερες τιμές.
Δεν μπορούμε όμως, να βασιστούμε στην τιμή που απολαμβάνει το συγκεκριμένο λάδι, για να βγάλουμε συμπεράσματα πως θα κινηθεί η αγορά.