ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 φρέσκο λάχανο
κρέας χοιρινό
1 κρεμμύδι
ντοματάκια αποφλοιωμένα
λίγο λευκό κρασί
κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης αποξηραμένες
αλάτι
πιπέρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Τσιγαρίζουμε το κρέας με το κρεμμύδι μέχρι να πιάσει ωραία κρούστα το κρέας και να μοσχοβολήσει το σπίτι. Σβήνουμε με κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τα αποφλοιωμένα ντοματάκια με το χυμό τους και λίγο νεράκι για να γίνει μία ωραία αραιή κόκκινη σάλτσα.
Βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει. Έχουμε χοντροκόψει το λάχανο και το βάζουμε στη σάλτσα λίγο – λίγο. Οι ποσότητες είναι ανάλογες με τα άτομα που θα φάνε. Τέλος, βάζουμε αλάτι και τις πιπεριές και αν μας αρέσει το καυτερό φαγητό προσθέτουμε και μία καυτερή πιπεριά.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα και βράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το λάχανο και να δέσει η σάλτσα. Δεν χρειάζεται όμως να χυλώσει πολύ, ας έχει το ζουμάκι του τα φαγητό στο πιάτο.
Πηγή: medeat.gr