ΥΛΙΚΑ
(για 6 άτομα)
1 κιλό στάκα
1 φλ. αλεύρι
1 φλ. νερό (καυτό)
12 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζουμε τη στάκα σε μια κατσαρόλα και την ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει τελείως (πριν βράσει).
Σε ένα λεκανάκι βάζουμε το αλεύρι.
Όταν λιώσει η στάκα παίρνουμε 3-4 κουταλιές, τις βάζουμε στο λεκανάκι και σιγά-σιγά αδειάζουμε στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη στάκα, ανακατεύοντας συνέχεια.
Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου, σε χαμηλή φωτιά.
Όταν ψηθεί, προσθέτουμε 1 φλ. καυτό νερό.
Τηγανίζουμε 2 αυγά μάτια για κάθε άτομο.
Σερβίρετε τα αυγά ανά δύο και σε κάθε πιάτο προσθέτουμε 2 κ.σ. στάκα.
Πηγή: pontos-news.gr