ΥΛΙΚΑ
8 ντάκοι κρητικοί ή κουκουβάγιες
5 ώριμες ντομάτες
τυρί φέτα χοντροτριμμένη ή ξινομυζήθρα
(σε ποσότητα επιλογής μας)
10 κ.σ. ελαιόλαδο
ρίγανη
κάπαρη
8 ελιές τσακιστές
αλάτι
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Περνάμε για δευτερόλεπτα τον ντάκο κάτω από το νερό της βρύσης.
• Τρίβουμε στον τρίφτη τις ντομάτες. Προσθέτουμε 5 κουταλιές ελαιόλαδο,
λίγη ρίγανη και την κάπαρη. Ανακατεύουμε ελαφρά.
• Μοιράζουμε στους ντάκους το μίγμα και πασπαλίζουμε την τριμμένη
φέτα ή την ξινομυζήθρα.
• Περιχύνουμε τους ντάκους με το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και διακοσμούμε
με τις ελιές.
Πηγή: rethymnoguide.gr