Υλικά:
- 8 αυγά
- 2 γιαουρτάκια αγελαδινά
- 1 φλ. γάλα
- 1 φλ. σπορέλαιο
- 3 φλ. ζάχαρη
- 3 βανίλιες
- 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ αλάτι
Εκτέλεση:
– Χτυπάμε σε ένα μπόλ τα αυγά, τα γιαούρτια, το γάλα, το λάδι, τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
– Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μείγμα. Τέλος ρίχνουμε το αλάτι.
– Ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα μας να μην κολλάει στα δάχτυλα.
– Ανοίγουμε φύλλα σε αλευρωμένη επιφάνεια με πάχος 0.5 cm.
– Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες, και μετά σε μικρότερα κομμάτια σε σχήμα ρόμβου.
Παίρνουμε ένα κομμάτι ρόμβου, κάνουμε μια σχισμή στη μέση και περνάμε τη μια κορυφή του ρόμβου μέσα από τη σχισμή.
Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε όλα τα ωτία.
Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο, καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Καλή σας όρεξη!
Πηγή: babyradio.gr – Βασιλειάδου Ευθυμία