Υλικά
Κριθαράκι μέτριο (500γρ.)
4 Φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
3 ξερά κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους κομμένα σε φέτες
3 μέτρια καρότα κομμένα σε λοξές φέτες
1 μεσαίο σε μέγεθος μπρόκολο κομμένο σε μπουκέτα
1/3 κιλό λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
3 πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη και πράσινη)
200γρ. Σάλτσα τομάτας
Ελαιόλαδο
(1 λίτρο)Ζωμό λαχανικών
Φρέσκια ρίγανη
Εκτέλεση
Σοτάρετε με ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα η οποία μπορεί να μπει και στον φούρνο τα κρεμμυδάκια για δυο λεπτά και προσθέτετε και τα υπόλοιπα λαχανικά εκτός την φρέσκια ρίγανη.
Συνεχίζουμε να τα σοτάρουμε να μαραθούν καλά, προσθέτουμε την σάλτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ένα λεπτό.
Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και εάν δεν έχουμε ζωμό λαχανικών τότε νερό και προσθέτουμε κύβο λαχανικών.
Επίσης λίγο πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά ανάλογα με κάθε προτίμηση.
Εμένα μου αρέσουν να είναι στο τελείωμα του λίγο άβραστα.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και την φρέσκια ρίγανη και τα φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Στο διάστημα του φουρνίσματος το ανακατεύουμε ελαφρός δύο φορές για να ελέγξουμε εάν το νερό είναι αρκετό
Πριν τα βγάλουμε από τον φούρνο να είναι σε αραιή μορφή διαφορετικά να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό.
Σερβίρετε πάντα ζεστό καλή όρεξη.
Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά αφού είναι του γούστου μας
Πηγή: gr-kitchen.blogspot.com