Συστατικά (για 12 τεμ.):
500γρ. φύλλο Κανταΐφι
300γρ. Αμύγδαλα ωμά (ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα)
1κ.γ. Κανέλα
250γρ. Βούτυρο Αιγοπρόβειο (λιωμένο)
Για το Σιρόπι:
600γρ. Ζάχαρη
400ml Νερό
50γρ. Γλυκόζη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κόβουμε το μισό κανταΐφι και το ανοίγουμε με τα χέρια μας για να ξεκολλήσουν οι ίνες του.
Ανακατεύουμε την κανέλα με τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
Παίρνουμε με τα δάχτυλα μας μία ποσότητα κανταΐφι, την βάζουμε σε μία θήκη για cupcakes και βάζουμε λίγη από τη γέμιση στο κέντρο του. Διπλώνουμε τις άκρες τους προς τα μέσα μέχρι να καλυφθεί όλη η γέμιση.
Όταν γεμίσουν οι θήκες μας, περιχύνουμε τα κανταϊφάκια μας με το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, το νερό και την γλυκόζη κι αφήνουμε από την ώρα που θα πάρουν βράση για 3 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε τα κανταΐφια από τον φούρνο κι όσο είναι ακόμα ζεστά, περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα σερβίρουμε αναποδογυρίζοντάς τα. Γαρνίρουμε με φιστίκι Αιγίνης.
Πηγή: tipaki.gr – Του Φάνη Κασούλα