Υλικά
500 γρ. ανθότυρο ή ανάλατη μυζήθρα
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 φλ. άχνη ζάχαρη
6 αβγά
6 κ.σ. κορνφλάουρ
2 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. τριμμένη κανέλλα
½ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
ξύσμα 1 μέτριου πορτοκαλιού
½ φλ. σουσάμι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 27 εκ. και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι. Χτυπάμε τα αβγά με την άχνη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν πολύ καλά. Διαλύουμε τελείως το κορνφλάουρ και την μπέικινγκ πάουντερ με ελάχιστο κρύο νερό και ανακατεύουμε με το γιαούρτι, την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα πορτοκαλιού σε βαρύ μπολ. Προσθέτουμε το τυρί και δουλεύουμε με το ηλεκτρικό μίξερ χειρός στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν πολύ καλά τα υλικά. Ρίχνουμε στο μείγμα τα αβγά ένα-ένα συνεχίζοντας να δουλεύουμε, μέχρι να έχουμε ένα λείο πηχτό μείγμα. Μεταφέρουμε τον χυλό στο ταψάκι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε το γλυκό για 45 -50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να μείνει το γλυκό μέχρι να κρυώσει τελείως ή το σερβίρουμε χλιαρό.
Πηγή: athinorama.gr – Α.Τ.