Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σπαγγέτι με κεφτεδάκια

05/10/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Αρνί Σφακιανό γιαχνί, τσιγαριαστό
1
SHARES
Share on Facebook

Υλικά:

Για τα σπαγγέτι

500 γρ. σπαγγέτι
800 γρ. σάλτσα ντομάτας
150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
200 γρ. ντομάτες κονκασέ
20 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Για το μείγμα του κιμά και το τηγάνισμα

70 γρ. ελαιόλαδο
70 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
7 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
350 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
350 γρ. χοιρινός κιμάς
150 γρ. ψωμί για τοστ χωρίς κόρα, τριμμένο
2 γρ. ρίγανη
10 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 γρ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
2 αυγά
7 γρ. αλάτι
300 γρ. αλεύρι για το τηγάνισμα
350 γρ. ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση: 

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, βάζετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το σοτάρετε, μέχρι να μαλακώσει. Αλατίζετε, προσθέτετε το σκόρδο, κι όταν αυτό μυρίσει, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Κρυώνετε το μείγμα και το ρίχνετε σ’ ένα μπολ, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά για τον κιμά. Ζυμώνετε καλά και πλάθετε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος 40 γρ. το καθένα. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζετε το ηλιέλαιο, αλευρώνετε και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί.

Βράζετε τα ζυμαρικά. Βάζετε τη σάλτσα ντομάτας σε μια κατσαρόλα αρκετά μεγάλη, ώστε να χωρέσουν μετά και τα σπαγγέτι. Φέρνετε σε βρασμό, χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε τα κεφτεδάκια και σιγομαγειρεύετε για περίπου 10 λεπτά. Βγάζετε τα κεφτεδάκια από τη σάλτσα και προσθέτετε τη ντομάτα κονκασέ, τα σπαγγέτι, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε με τα κεφτεδάκια.

Πηγή: yiannislucacos.gr

 

Previous Post

Μπάρες λευκής σοκολάτας με ξηρούς καρπούς

Next Post

Πεντανόστιμα Fudge σοκολάτας

Next Post
Αρνί Σφακιανό γιαχνί, τσιγαριαστό

Πεντανόστιμα Fudge σοκολάτας

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ