Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κανταΐφι

05/10/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Αρνί Σφακιανό γιαχνί, τσιγαριαστό
0
SHARES
Share on Facebook

Ένα από τα ωραιότερα γλυκά του ταψιού που μπορεί να γευστεί κάποιος είναι αναμφίβολα το κανταΐφι. Κι όταν η συνταγή φέρει την υπογραφή του Στέλιου Παρλιάρου η επιτυχία είναι δεδομένη!!!

Υλικά:

1 κιλό φύλλο για κανταΐφι
500 γρ. φιστίκι Αιγίνης κομματιασμένο
200 γρ. βούτυρο
100 γρ. σκόνη από αλεσμένο φιστίκι για διακόσμηση

για το σιρόπι:

1 λίτρο νερό
1500 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

Ξάνετε πολύ καλά το κανταΐφι ούτως ώστε να μην έχει καθόλου κόμπους.

Το κόβετε με ένα μαχαίρι και το χωρίζετε στα δύο.

Μαλακώνετε το βούτυρο και το βάζετε ελαφρώς στη φωτιά έτσι ώστε να μη λιώσει αλλά να γίνει παχύρρευστο.

Αλείφετε με το βούτυρο ένα χαμηλό ταψί χωρίς να αφήνετε κενά. Ανακατεύετε τα 2/3 του κάθε κανταϊφιού με το βούτυρο πολύ καλά. Βάζετε το ένα μέρος στο ταψί πιέζοντας πολύ καλά και συνεχίζετε με το 1/3 το αβουτύρωτο.

Πιέζετε πολύ καλά, σκορπίζετε το φιστίκι σε όλη την επιφάνεια και το καλύπτετε με το υπόλοιπο αβουτύρωτο κανταΐφι, πιέζετε και καλύπτετε με το υπόλοιπο βουτυρωμένο.

Τέλος πιέζετε πάρα πολύ καλά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

10 λεπτά πριν το βγάλετε απ’ τον φούρνο φτιάχνετε το σιρόπι που θα βράζοντάς το για 3 λεπτά.

Σιροπιάζετε με χλιαρό το σιρόπι το ζεστό κανταΐφι.

Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει, σερβίρετε σε κομμάτια και πασπαλίζετε με το φιστίκι.

Πηγή: infokids.gr

 

Previous Post

Κεφτεδάκια μοσχαρίσια με κουκουνάρι και πετιμέζι

Next Post

Κιμαδόπιτα σμυρναίικη

Next Post
Αρνί Σφακιανό γιαχνί, τσιγαριαστό

Κιμαδόπιτα σμυρναίικη

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ